TL armaturen ombouwen naar Led

Vervang TL buis door LED buis

  1. TL Buis vervangen door LED zonder gebruik te maken van een Dummy starter en geen voorschakel benodig. Je gaat hierbij voor de volledige besparing!
  2. TL buis vervangen door LED met Dummy starter of liever zonder Dummy starter.
  3. TL armatuur bakken eruit en vervangen door LED panelen.

Alle 3  bovenstaande methoden zijn mogelijk. Er zijn voor alle 3 methodes wel voor en nadelen.

1. TL buis vervangen door LED, zonder gebruik te maken van een Dummy starter en geen voorschakel benodig. Je gaat hierbij voor de volledige besparing! Het licht springt bij inschakeling direct aan. Onderhoudskosten zijn zo laag, omdat de led buizen niet meer om de zoveel tijd vervangen hoeven te worden. De huidige TL armaturen kunnen hergebruikt worden, dat zorgt voor meer duurzaamheid en minder afval.

2. TL buis vervangen door LED met Dummy. Het nadeel hiervan is dat je niet gaat voor de volledige besparing. Ten eerste heb je een extra dummy starter benodigd en er wordt nog steeds gebruik gemaakt voor het voorschakelapparaat.

3. TL armatuur bakken eruit en vervangen door LED panelen, oogt uiteraard erg mooi en luxe. Alleen het nadeel van deze led panelen is, zodra er een paneel kapot gaat, deze led paneel compleet vervangen dienen te worden. Het duurzame plaatje en het afval op het gebied van milieu besparing gaat hier in dit geval niet op. Hierdoor wordt de afvalberg juist alleen maar groter. Maar dat is een keuze.

Wanneer u besluit om TL buizen te vervangen door LED, stel u zelf dan de vraag. Wat wil ik en hoe wil ik besparen. Wil ik alleen besparen op de verlichting of ook op de atributen die in de TL armatuur aanwezig zijn. Wanneer u een besparing of lichtverbetering wilt, dan kunt u dit realiseren door het toepassen van LED verlichting. De juiste en de duurzaamste oplossing is afhankelijk van het type accommodatie en de huidige staat van uw verlichtingsarmaturen. Ons advies is het vervangen van de huidige TL  buis door de Led buis. Hierdoor blijven de buizen vervangbaar, dat zorgt voor extra duurzaamheid, de onderhoudskosten zijn zeer laag en het zorgt voor minder afval.
De behuizing van uw TL armaturen is van kunststof, ijzer of aluminium. Onder normale omstandigheden gaat deze dan ook decennia mee voordat er enige vorm van slijtage of corrosie ontstaat. De behuizing kan vaak worden hergebruikt, slechts de elektronica is verouderd. De bestaande elektronica zorgt voor extra warmte ontwikkeling, dat zorgt voor energie misbruik en een zoem geluid. De beste en duurzaamste manier is om deze los te koppelen cq uit de armatuur te verwijderen voor de extra besparingen. Geen gezoem, geen geknipper en door gebruik te maken van de Led buis heeft het een langere levensduur. Tevens gaat het licht direct aan op het moment dat de verlichtingsschakelaar of de sensor wordt bediend. Het ombouwen van uw TL armaturen is aanzienlijk voordeliger en een milieuvriendelijke manier om over te stappen van TL verlichting naar LED verlichting. Hierdoor blijven de led buizen vervangbaar, u bespaart >50% aan energie in vergelijking met de ouderwetse traditionele TL-buis. Is het ombouwen niet mogelijk of wenselijk, kies dan een nieuw armatuur met “vervangbare” led uit ons LED lampen – verlichting assortiment.

“ODF biedt een duurzame verlichtingsoplossingen van de hoogste kwaliteit en met de langste levensduur” 

Nieuw of ombouwen?

U kunt op diverse manieren overstappen van TL- verlichting naar LED verlichting.

Overweeg altijd de optie uw armaturen om te bouwen. Is ombouw niet mogelijk of wenselijk, dan hebben wij een assortiment van kwalitatief hoogwaardige nieuwe LED armaturen met vervangbare led buizen.

Ombouwen van TL naar LED

Waarschijnlijk bent u het al tegengekomen, LED retrofit. De ‘alles-in-1’ verlichtingsoplossing. Verwissel uw TL buis met een LED TL u heeft LED verlichting. Deze producten zijn ontwikkeld als ‘quick win’ oplossing en wij adviseren u deze niet toe te passen in professionele omgevingen met veel branduren. Het grote kwaliteitsverschil zit hoofdzakelijk in de elektronische aansturing (driver). Voor het ombouwen van armaturen adviseren wij altijd voorschakel en de starter te verwijderen voor extra besparing en een  langere levensduur.

Leave a Reply